2018. január 17., szerda

Húsos palacsinta

Fogod az az apró hús, keversz bele só, bors, majd hagymát fonnyasztasz zsíron, levonod a tűzről amíg az a pirospaprika bele lesz keveredve, aztán belekevered az a hús, és megpörkölöd. Dobálódsz belé vagdosott paprika, és paradicsom, puhára főződ. Ha kell, teszel belé még víz. amikor puha minden kiszűröd húst. A szaftot tejföllel be kell sűrítened. A húst egy ajándékba kapott kézi turmixerrel (ha előre nem volt szétcincálva már) pépesíted. Keverhetel bele még kedved szerint többféle fűszeret is. Dúsíthatod mit besamel, vagy bármi ami eszedbe jut bele. Kisütöd az a palacsinta, belekened, feltekered, (végeit behajtogatva) aztán azt csinálódsz vele amit csak akarsz. Kiránthatod, vagy tepsiben sütheted készre, majd a szafttal lelocsolva tálalhatod. Rakhatsz rá még tejfölt. Az nem csak dísz, de finom is!
Érted?
Na!